de hongaarse punt vloer

Rustige vloer met een luxe uitstraling

De Hongaarse punt is het rustigere broertje / zusje van het Visgraat patroon. Vloerdelen worden onder een hoek van 45º, 52º of 60º gelegd waardoor de punten recht tegen elkaar staan. De hoek, lengte en breedte van de plank bepalen de uitstraling, zo kunt uw vloer aanpassen aan de sfeer en karakter van de kamer. Verschillende houtsoorten en afwerkingen zijn mogelijk.


Hongaarse punt als tapis vloer

De planken worden gelijmd en genageld op een ondervloer welke uit spaanplaat of eiken mozaiek bestaat. Of kan op een al bestaande houten ondervloer gelegd worden. De spijkers worden verzonken en weggewerkt. Dit is een van de meer arbeids intensieve vloeren die gelegd kunnen worden en vereisen een groot vakmanschap en ervaring. De legtijd benodigd zal dan ook langer zijn dan bij een rechte planken vloer.


Hongaarse punt en vloerverwarming

Dit is zeker mogelijk, hiervoor wordt een plank gebruikt welke opgebouwd is uit twee lagen. Een onderlaag welke de warmte goed geleid en ervoor zorgt dat de werking van het daarop gelijmde hout nihil is. Deze planken worden dan zonder ondervloer gelijk op de ondergrond met vloerverwarming gelijmd.

---------------

Heeft u interesse gekregen en wilt u meer informatie over Hongaarse punt vloer

Vul hieronder uw gegevens in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Geef het antwoord voor: 4 + 7 =

Contact gegevens


Peter van der Linden Parket Helmond
Jan van Vlissingenhof 35
5709 AS Helmond, Nederland


Mobiel: 06-12500743
E-mail: info@peterparket.nl
Kvk: 17204280