Tapis Vloer

Duurzaam en hoge kwaliteit

De vloer welke op een traditionele manier gelegd wordt: 'tapis' is het Franse woord voor tapijt. Een Tapis vloer heeft geen messing-en-groefverbinding, de plankjes worden 'koud' tegen elkaar aan gelegd. Bij deze traditionele legmethode wordt eerst een ondervloer gelegd (bijvoorbeeld spaanplaat of eiken mozaiek) die vast wordt gemaakt op de bouwvloer. Daarna worden de massief houten stroken op de gelegde ondervloer vastgelijmd en genageld.

Daarna wordt het parket tot 4 keer toe machinaal geschuurd met steeds fijnere schuurmiddelen. Tussen de eerste en tweede schuurbeurt worden de spijkergaatjes gestopt. Voordat de vloer wordt afgewerkt met een (kleur) olie of lak. Wordt deze eerst nog gepolijst. Het resultaat is een naadloze parketvloer, volledig naar wens op maat gemaakt.

Tapis kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 60-80 jaar behaald kan worden.


Patronen

Tapis kan gelegd worden in allerlei patronen. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon met band en bies, een Hongaarse punt, een blokpatroon. Keuze genoeg, want er zijn ook nog eens meer dan veertig verschillende houtsoorten verkrijgbaar.


Tapis en vloerverwarming

Omdat een Tapis vloer volledig vast ligt is hij in de meeste gevallen, afhankelijk van het gebruikte hout, geschikt voor plaatsing op vloerverwarming. Geschikte houtsoorten zijn bijvoorbeeld: Eiken, Teak, Afzelia of Kombala, Er zijn ook ongeschikte houtsoorten zoals bijvoorbeel: Maple of Jatoba.

Een belangrijk punt om mee te nemen bij het combineren van hout met vloerverwarming is de luchtvochtigheid. Als de luchtvochtigheid teveel daalt zal het hout kunnen gaan krimpen met bijbehorende gevolgen van dien. Een goede luchtbevochtiger is een noodzaak om krimp te voorkomen.

---------------

Heeft u interesse gekregen en wilt u meer informatie over Tapis vloer

Vul hieronder uw gegevens in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Geef het antwoord voor: 6 + 9 =

Contact gegevens


Peter van der Linden Parket Helmond
Jan van Vlissingenhof 35
5709 AS Helmond, Nederland


Mobiel: 06-12500743
E-mail: info@peterparket.nl
Kvk: 17204280